LIPSA DE PROFESIONALISM SAU BOICOT ?

Maine 29 Iulie 2012, va avea loc REFERENDUMUL  pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Teoretic, astazi au loc ultimele pregatiri in vederea desfasurarii in bune conditii a acestui referendum, care va avea loc, fie ca unora le convine, sau altora nu.

Spun acest lucru pentru ca in orasul Calimanesti, organizarea din punct de vedere tehnic a lasat de dorit. Nu vreau sa cred acest lucru doar pentru faptul ca avem un primar PDL, in persoana lui Florinel Constantinescu, desi multe voci afirma aceste zvonuri si intentii de boicotare.

Nu postez acest articol pentru ca asi fi de o baricada sau alta. Pana la urma, oamenii sunt scarbiti de toata clasa politica romaneasca, afundata intr-un sistem care a pagubit Romania si cei care au suferit au fost doar oamenii de rand. Am postat acest articol nu numai in calitatea de consilier local ci si in calitatea de simplu cetatean, care nu sunt informat si care sunt nemultumit de cum se organizeaza acest eveniment.

Sa fie o lipsa de profesionalism a actualei conduceri a lui Constantinescu, sau sa fie boicot ?

Reprezentantii partidelor politice nu au fost contactati pana astazi pentru a fi instruiti asupra procedurilor si detaliilor tehnice legale de desfasurare a votarii. Oare cum vor aplica masurile legale de exprimare a votului ? De unde vor sti cine are dreptul sa voteze, ce conditii trebuiesc indeplinite, ce documente sa prezinte, cum sa fie inscrisi in listele suplimentare si alte detalii ???Sau vor trebui sa semneze tacit procesele verbale, la indicatiile presedintilor desemnati de catre organizator ?

Aveam pretentii ca in Calimanesti sa fi fost o schimbare pozitiva, insa, pentru moment am mari indoieli…

 

Dumnezeu sa fie cu noi !

5 gânduri despre „LIPSA DE PROFESIONALISM SAU BOICOT ?

 1. Nu stiu daca in Calimanesti din ’89 si pana acum putem vorbi despre o schimbare pozitiva. Personal nu am vazut niciuna. Nu stiu daca vreun primar a facut ceva, in afara persoanei fostului primar Ilie Amuzan, care cu cele 5 turnulete facute pe izlazul din seaca si care acum stau goale si cheltuie banul public, il putem plasa pe primul loc.
  Au inceput cu 2-3 saptamani inaintea alegerilor locale s-au apucat sa inlocuiasca infrastuctura de apa, dar s-au oprit imediat dupa ce acesta a pierdut functia in care era instalat. Acesta este doar un exemplu.
  Asa ca nu stiu daca cineva va reusi sa faca ceva in orasul nostru.
  Cu stima,
  Adrian Plesanu.

  • Fiecare primar a avut viziunea lui asupra dezvoltarii acestui oras iar lucrurile se vad cum au iesit. Insa nu trebuie sa fim pesimisti sa spunem ca nimeni nu mai poate face nimic. Este absurd ! Intodeauna exista loc de mai bine, exista oameni cu mai multa viziune, cu solutii care sa schimbe aceasta pagina a neznadejdiei. Nimeni nu este de neinlocuit. Pana atunci, insa, trebuie sa avem incredere in cei pe care cetatenii i-au votat si le-au acordat sustinerea pentru ca asta este democratia, sa ne supunem majoritatii !
   Numai ca acest mandat este ultimul in care mai putem sa ne bucuram de finantari europene. Iar cine va veni peste patru ani nu va mai avea aceleasi posibilitati de implementare a proiectelor care sa incurajeze dezvoltarea economica a acestui oras. Asta va trebui sa inteleaga actualul primar si echipa sa. De ei va depinde,multi ani de aici inainte, soarta orasului in care traim.

   Cu stima,

 2. Pot spune ca putem sa fim pesimisti, din moment ce „marile” lucrari care s-au efectuat in Calimanesti, lucrari pe care le vede orice cetatean, sunt doar cateva asfaltari, si alea proaste (din moment ce dupa doua saptamani a inceput sa iasa la suprafata buruiana care s-a luptat sa ajunga la lumina de care a fost privata) si „magnificele” turnulete de la Seaca.
  Daca actuala cinducere a Primariei nu va face demersuri in accesarea fondurilor europene, cu toata birocratia nenorocita de care avem parte si de care nu am reusit sa scapam de la revolutie incoace, si daca nu se vor face proiecte viabile, pot da asigurari ca nu se va face nimic in oras si ca actualul primar isi va lua adio de la functia pe care o are.
  Ca o mica sugestie, incercati cu un proiect pe agricultura si zootehnie. Aveti atata pamant nelucrat in campul Jiblei, pamant pe care oamenii nu-l mai lucreaza din cauza costurilor ricate cu muncile necesare si a recoltei slabe de care au parte; sau foarte multe parcele de pamant umplute de buruieni si balarii pe fosta plantatie de meri din Calimanesti si mai sus, parcele cu care se poate intretine lejer, zic eu, o turma de oi sau capre sau o ciurda de vaci.
  Mergeti la poarta fiecarui om care are pamant in locurile mai sus mentionate si vedeti cati dintre acestia mai lucreaza sau mai e interesat de el, si poate reusiti sa faceti ceva in aceasta privinta.
  Si asta e doar o mica parte si potentialul Calimanestiului.
  Cercetati si vedeti ce e de facut, si poate imi voi schimba parerea despre cei care au condus si conduc frumosul oras de pe malul Oltului, numit Calimanesti.

  Cu stima,
  Adrian Plesanu

  • Aveti multa dreptate si ma bucur ca mai exista persoane care sa judece astfel. Trebuie sa venim cu solutii constructive asa cum este si propunerea dumneavoastra, care am sa tin cont de ea, in ciuda greutatilor si intereselor care continua si in aceasta legislatura. Inca nu se doreste sa se faca lucruri importante pentru oras, inca persista interesele politice sau de grup. Dar, cu toate acestea mergem inainte. Cu stima,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s