DEZBATERI, LEGALITATE SI NORMALITATE

Marti 31. 07.2012 a avut loc prima sedinta de lucru a Consiliului Local din Calimanesti. Sedinta s-a desfasurat in conditii normale, cu mentiunea ca punctul trei al ordinii de zi a fost retras de catre initiator, adica, primarul orasului, in urma amendamentului facut de subsemnatul, datorita faptului ca s-a comis o greseala, ca sa nu-i zic un abuz, in urma nominalizarii unui administrator pentru SC CALIMANESTI SERV SRL.

Amendamentul demonstra ca atat primarul cat si secretarul orasului nu aveau dreptul legal sa faca aceasta propunere nominala, deoarece, aceasta societate are ca actionar unic Consiliul Local Calimanesti, drept pentru care , acest lucru poate fi propus numai de catre grupurile de consilieri.

Doresc sa fac precizarea ca nu am avut nimic cu persoana nominalizata ci a fost vorba doar de intrarea in legalitate dar si in normalitate. Totodata este bine ca propunerea care se va face sa ia in calcul una sau mai multe persoane care sa aiba in spate o experienta in domeniu, pregatire profesionala si un portofoliu de proiecte realizate, astfel incat sa aiba capacitatea de a organiza aceasta unitate in conditii optime, de a asigura front de lucru angajatilor, de a dezvolta sectorul de servicii, dar si de a crea un sector de productie care sa genereze crearea unor noi locuri de munca si prin acest fel sa fie aducator de beneficii consiliului local.

La finalul sedintei  a fost dezbatut punctul DIVERSE, unde asa cum ati observat, am propus sa clarificam o problema legata de programarea sedintelor ordinare de consiliu, astfel incat, fiecare consilier sa stie o regula clara, de baza, in ce perioada si zi a lunii va avea loc aceasta sedinta. Este foarte important acest lucru, pentru ca majoritatea consilierilor locali desfasoara  activitati prívate sau in unitati administrative, unii prin natura activitatii lor fac deplasari si in strainatate si in acest fel vor putea sa-si organizeze timpul astfel incat sa nu lipseasca de la aceste sedinte, de importanta majora pentru comunitatea locala. Acesta propunere a fost supusa votului pentru ziua de ultima zi de JOI din luna si a fost votata in unanimitate.

Al doilea punct pe care l-am prezentat la acest capitol a fost sesizarile unor cetateni, in urma lucrarilor realizate de catre APAVIL,care nu au fost finalizate corespunzator. Asi enumera cateva dintre ele:

–          Strada Ana Ipatescu cu intersectia Str Campului din Jiblea-Noua, a fost demolat un camin de control vane apa ale conductei Bradisor, pentru a se reface la cota zero a drumului. Acesta a fost demolat in urma cu aproximativ doua luni si a fost lasat asa, descoperit, astfel incat prezinta un pericol real pentru trecatori dar si pentru animale;

–          Pe strada Anton Pann a fost introdusa apa curenta, insa in urma acestor lucrari nu s-a refacut partea carosabila afectata, ceeace creaza disconfort trecatorilor si participantilor la trafic;

–          Tot pe strada Anton Pann, zona “Bisericesti”, nu s-a finalizat lucrarea de dauctiune cu apa si au fost lasate tronsoane  neacoperite ale conductei, ceeace, la fel, prezinta un grav pericol pentru trecatori;

La aceste probleme, legate de APAVIL, mentionez ca m-am deplasat cu masina personala, insotit de catre viceprimarul orasului Vasile Scarlea pentru a constata aceste nereguli, insa acesta nu a mai recunoscut acest lucru in fata primarului si a consilierilor locali. Mi-a fost sugerat sa vin in scris cu aceste sesizari.

Ma deranjeaza enorm acest lucru, deoarece noi nu trebuie sa ingreunam sistemul de lucru cu hartii peste hartii si stampila la stampila, pentru niste situatii simple, naturale si care se pot rezolva fara sa intocmim teancuri de hartii, de dragul de a le rasfoi, care nu fac decat sa construiasca un sistem greoi birocratic. Noi trebuie sa cautam solutii pentru a simplifica procedurile, iar cetateanul sa nu fie plimbat, c isa i se rezolve imediat problemele semnalate in zona unde locuieste.

Dar, daca asa se cere, am sa ma supun si acestei cerinte si am sa semnalez tóate problemele cetatenilor si in scris, daca asa vor. Insa oamenii trebuie sa fie informati si sa cunoasca cine ingreuneaza de fapt aceste proceduri, ca sa castige timp, in loc sa treaca direct la solutionarea lor. Personal le promit tuturor ca ma voi implica la maxim, in limítele posibilitatilor legale sa transmit executivului aceste probleme si sa urmaresc rezolvarea lor.

Si ultima problema pe care am ridicat-o a fost legata de cainii comunitari, tot mai multi pe strazile orasului, in tóate zonele, la care primarul s-a angajat sa solutioneze aceasta problema.

In final doresc sa asigur cetatenii orasului Calimanesti ca voi fi un consilier activ si ii rog sa-mi semnaleze orice nemultumire din zona unde locuiesc. Acest lucru se poate face prin audienta in fiecare zi de LUNI, intre orele 10,00-12,00 la sediul meu din Calimanesti, Calea Lui Traian, 355, prin telefon 0742188517, e-mail: casabrio@hotmail.com , dar si prin blogul personal www.mircea-stanculescu.wordprress.com  unde vor putea sa lase si comentarii pe marginea articolelor pe care le prezint.

Tot in acest blog, permanent public  toate problemele semnalate de catre  cetateni, ordinea de zi a sedintelor de consiliu, finalitatea acestora, astefel incat cetatenii sa fie bine informati cu ceeace se intampla in orasul nostru.

2 gânduri despre „DEZBATERI, LEGALITATE SI NORMALITATE

  1. Felicitari si multumim pentru ca ne tineti cat de cat la curent cu ce se intampla in orasul nostru!!!Mult succes!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s