MAI MULTE LEGI, MAI PUTINA DREPTATE ! (Cicero)

 In politica, nu exista oameni, ci idei; nu exista sentimente, ci interese. In politica, nu se ucide un om, se inlatura un obstacol, si atata tot.   (Alexandre Dumas)

Cam asa stau lucrurile si pe meleagurile noastre Calimanestene ! Si cum zilele trecute tocmai vorbeam cu un bun prieten, am mai asteptat patru ani pentru a achimba lucrurile in plan administrativ local, prin prisma alegerilor locale din iunie. Sau asa am sperat, asta ramane de vazut pentru ca au trecut doar doua luni si ceva de atunci si nu putem cere  a se face mare lucru in acest timp, mai ales ca actualul primar se vaita amarnic de datoriile pe care le-ar fi gasit acolo, de parca nu ar fi stiut de dinaite despre ele, dealtfel, asa cum au mai toate primariile din tara la aceasta ora.

Cu toate acestea, am inceput acest mandat cu speranta ca, noi, cei alesi de catre dumneavoastra, sa fim pe masura asteptarilor si sa depunem orice efort pentru a contribui la rezolvarea problemelor cu care va confruntati in zona unde locuiti. Pentru acest lucru, personal, am organizat audiente cu publicul, in fiecare zi de LUNI, intre orele 10,00 12,00, la sediul meu din Calimanesti, strada Calea Lui Traian, nr 355. Sunt zile in care sunt vizitat de catre cetateni cu problemele lor, dar sunt si zile cand nu vine nimeni. Asta pentru ca ne aflam si intr-o perioada de vara cand sunt multe treburi casnice pentru fiecare, altii sunt in concedii, unii plecati pe la copii prin strainatate, etc. In acelasi timp, pentru cei care nu pot sa vina la audiente, la cererea lor, ma deplasez cu masina personala in zona lor, pentru a asculta cerintele acestora si a trece la treaba pentru rezolvarea lor.

Numai ca asa cum spuneau marii nostri invatati in citatele de mai sus, obstacolele le avem chiar in ograda noastra, adica in primaria orasului.

Scriu acest articol, pentru ca, asa cum am promis in campania mea electorala, pe langa problemele pe care le colectez , am mai promis si transparenta in toate actele administrative care ma privesc in calitate de consilier local.

Asadar, ma simt nevoit sa ma dresez celor care mi-au sesizat problemele legate de legalitatea lucrarilor din parcul central, legalitatea imprejmuirii hoteliere de la Cozia, autorizarea masinilor de tonaj prin centrul orasului, deficientele lucrarilor apartinand APAVIL SA, problemele legate de salubritate, caini vagabonzi si altele, toate acestea, au fost solicitate de catre subsemnatul, in calitate de consilier local si presedinte al comisiei pentru programe de dezvoltare economico-sociala, beget-finante, administrarea domeniului public si privat al localitatii, agricultura, gospodadrire comunala, protectia mediului, servicii si comert, prin adresele nr 12127/02.08.2012 si 12128/02.08.2012 inaintate primariei.

Potrivit Legii 215/2001 republicata, privind administratia publica locala, art 51 alin 2 in care se spune :

ART. 51
(1) În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivităţii locale.
(2) Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului şi al aparatului de specialitate,
să pună la dispoziţie consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile
lucrătoare, informaţiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului.
(3) Consilierii locali sunt obligaţi ca, în îndeplinirea mandatului, să organizeze periodic
întâlniri cu cetăţenii şi să acorde audienţe.

Mai multe reglementari cu privire la acest aspect prevede si legea 393 art 42(1); legea 544 si Regulamentul de Organizare si functionare a Consiliului Local.

Cu toate acestea, termenul legal de primire a raspunsului a expirat, asa ca degeaba avem legi care sa specifice clar aceasta obligatie a executivului daca nu sunt respectate.

In continuare trag speranta ca  persoanele in cauza se vor sesiza si vor aplica respectarea legislatiei, astfel incat sa putem raspunde cerintelor dumneavostra in timp util si sa nu considerati ca am abandonat solicitarile dumneavostra.

Solicit public primarului orasului Florinel Constantinescu, sa respecte legislatia in vigoare si sa ne respecte si pe noi consilierii locali, indiferent din ce partid facem parte, deoarece cu totii am primit voturile cetatenilor si cu totii ne dorim un oras mai curat, mai prosper din punct de vedere economic, un oras truristic european, cu oameni deosebiti care merita mai multe eforturi din partea noastra pentru a crea conditii moderne, decente, de trai, indiferent de zona in care locuiesc.

Sa auzim de bine !

Un gând despre „MAI MULTE LEGI, MAI PUTINA DREPTATE ! (Cicero)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s