SEDINTA CONSILIULUI LOCAL DIN 30.08.2012

Buna ziua,

Asa cum v-am obisnuit, voi prezenta rezultatul dezbaterilor din sedinta de consiliu de ieri 30.08.2012. Aceasta sedinta a avut urmatoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea contului anual de executie al bugetului orasului Calimanesti pentru anul 2011;

2. Proiect de hotarare privind modificarea HCL 76/20.12.2012 si a HCL 40/28.09.2012, privind mandatarea reprezentantului Consiliului Local al orasului Calimanesti in Adunarea Generala a Asociatiei APA VALCEA;

3. Diverse

Trecem la dezabateri:

Punctul 1: A fost prezentat raportul de executie bugetara pe anul 2011, la care a participat si un reprezentant din partea compartimenului financiar contabil Dl Gheorghe Dulcea, a fost trecut favorabil, fara probleme deosebite.

Punctul 2. In care s-a cerut desemnarea reprezentantului consiliului local in AGA a ADI Valcea, in persoana Dlui Florinel Constantinescu, desi aveam un reprezentant in persoana fostului primar Ilie Amuzan. La acest punct Dl Ilie Amuzan a solicitat o amanare cu o luna a acestui punct, in vederea solutionarii unei modificari a statutului acestei asociatii, solicitare supusa la vot si respinsa. Prin urmare s-a supus la vot propunerea Dlui Florinel Constantinescu, trecand cu 9 voturi pentru si 4 impotriva.

Punctul 3. (Diverse): La acest punct Dl Gheorghe Scirlea a propus inlocuirea reprezentantului consiliului local din Consiliul de Administratie al scolii generale si a facut si propunerea in persoana Dlui Emil Popa, obtinand unanimitate de voturi.

Subsemnatul Mircea Stanculescu am supus dezbaterii urmatoarele probleme semnalate de catre cetateni:

a) Problema strazii A.I. Cuza, care , in urma transportului masiv de lemne, de catre unele societati comerciale, a suferit degradari majore, disconfort cetatenilor care locuiesc in aceasta zona precum si pagube insemnand fisuri ale caselor construite pe marginea acestui drum. La aceasta problema, primarul orasului s-a angajat ca la sedinta urmatoare sa vina cu un proiect de hotarare care sa reglementeze aceasta situatie. Asteptam si aceasta sedinta si speram sa se tina de cuvant!

b) Problema depozitarii gunoaielor si deversarii dejectiilor animale si umane pe albia paraului „Valea Satului” din Calimanesti precum si in canalul colector dinspre cimitirul „Fulga”, unde a devenit un focar de infectie si s-a creat disconfort in randul cetatenilor de buna credinta care locuiesc in zona. La acest punct, primarul orasului s-a angajat ca prin intermediul societatii Calimanesti Serv, sa intervina in vederea curatirii acestor obiective si interzicerea depozitarii si deversarii rezidurilor animale si casnice in aceste paraie si canale.

c) Problema transparentei actelor administrative, prin actualizarea SITE-ului primariei, dar si prin raspuns in termen si corect la solicitarile cetatenilor precum si a consilierilor locali. Din nou, primarul s-a angajat sa actualizeze pagina web a primariei si sa raspunda solicitarilor venite din partea cetatenilor precum si a consilierilor locali, desi se contrazice total, in urma unor solicitari scrise factute de subsemnatul la care am primit un raspuns neprofesional si incomplet, inercand sa fie ascunse anumite deficiente in cadrul compartimentului de urbanism, precum si cel juridic, dar asta v-a face obiectul unui nou articol pe care i-l voi posta in zilele urmatoare.

d) Problema drumului amenajat de catre un cetatean austriac care si-a construit o casa pe Dealul Viilor, dar care solicita refacerea rigolelor de catre primarie, in urma distrugerii acestora de catre transportatorii de lemne. Deci iata, se pare ca aceste societati comerciale, care se ocupa cu exploatarea maselor lemnoase, sunt puse pe distrus, abuzeaza de o lipsa de interes a autoritatilor, si va promit ca, personal, ma voi implica in luarea masurilor legale in ceeace priveste tranzitul acestor camioane care afecteaza infrastructura si asa destul de firava, fiind nevoiti sa o reparam pe banii dumneavostra, datorita nepasarii unora.

Au mai fost si alte cateva interventii ale colegilor consilieri Sorin Alexandru, Emil Popa si Gheorghe Scarlea, care, probabil le vor prezenta domniile lor prin mijloacele de care dispun.

Ca de fiecare data va voi mentine informati in ceeace priveste activitatea consiliului local, atat prin prezentarea dezbaterilor cat si prin diversele articole pe care le postez, in urma audientelor pe care le realizez, precum si cererilor dumneavostra de vizitare la fata locului, unde , asa cum ati observat, realizez si reportaj fotografic, pentru a exista o marturie clara a situatilor pe care le gasim si pentru care, dumneavostra solicitati indreptarea acestora, deoarece sunteti contribuabili la acest buget din care sunt platiti toti cei care va reprezinta, precum si toti functionarii din cadrul acestei primarii. Nu ezitati sa apelati la aceasta parghie a consilierului local, pentru ca este dreptul dumneavoastra, iar pentru mine este o obligatie legala si morala sa raspund solicitarilor pe care le faceti, sa lupt pentru ele in consiliul local si sa le supun atentiei executivului, in vederea solutionarii.

Am constatat ca in ultimele legislaturi, consiliul local a intrat intr-un con de umbra iar dumneavoastra nu mai aveti incredere in cei care i-l reprezinta, pentru ca apeleaza la dumneavoastra doar o data la patru ani, atunci cand va este solicitat votul. Pe de alta parte, unii au avut grija ca implicare consilierilor in problemele administrative sa fie cat mai subtire, asta pentru a nu strica unele jocuri politice si interese, lasandu-i doar ridicatori de mana, atunci cand au trebuit sa delibereze un proiect de hotarare. Am constatat acest lucru pe pielea mea, pentru ca, in calitate de consilier, ti se prezinta niste documente pe care nu poti sa iei decizia corecta in doar 3-4 zile, decizie in care, de fapt, trebuie sa hotaram soarta banilor dumneavostra, uneori a copiilor nostri, dar si conditiile de trai pe care v-a trebui sa le aveti in perioada urmatoare, numai prin simplul vot care trebuie dat pentru legalitate. Si asta nu pentru ca ar fi de vina legea in ceeace priveste acest termen de inmanare a acestor documente, ci faptul ca, asa cum spuneam, consilierii locali au fost indepartati de la problemele administrative, de patrimoniu public si privat, si ma refer la neparticiparea consilierilor in comisiile de licitatii, de selectionare a ofertelor de lucrari, de receptii de lucrari de constructii si reparatii, de concesionari, vanzari, inchirieri, comisii de analiza si verificare in toate domeniile, si multe alte acte administrative in care consilierii trebuie sa fie implicati pentru  a raspunde corect asteptarilor dumneavoastra. Toate aceste lucruri, va promit ca am sa ma lupt pentru ele, prin initierea unor proiecte de hotarari in acest sens, astfel incat, dumneavoastra sa va recastigati increderea in aceasta institutie si sa fiti beneficiarii finali ai unei gestionari corecte a banului bublic precum si al intregului patrimoniu public si privat al orasului Calimanesti.

Astept comentariile dumneavostra, sugestii si de ce nu, critici in ceace priveste Consiliul Local Calimanesti.

Cu stima,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s