INTERVIU LA ZIARUL LOCAL COZIA-INFO

Cozia Info: Buna ziua Domnule Mircea Stanculescu ¡ Joi a avut loc sedinta consiliului local. Cum s-a derulat ordinea de zi si daca ati avut ceva de comentat asupra punctelor dezbatute ?

M.S. – Buna ziua! A fost o sedinta cu putine puncte pe ordinea de zi, adica patru puncte dintre care doua au fost mai mult formale si ma refer la demisia lui Valentin Sclipcea din consiliul local, si validarea urmatorului supleant in persoana Drei Ungureanu Ana.

Cozia Info: Asadar Jiblea-Noua are doi consilieri acum ?

M.S.  Da. Dar in mandatul anterior am fost trei consilieri. Nu pot decat sa ma bucur ca mai exista inca un consilier din zona aceasta si asa cum am procedat si in sedinta de consiliu in calitate de presedinte al comisiei de validare ii urez succes in mandatul care l-a castigat si sper intr-o colaborare benéfica pentru Jiblea-Noua dar si pentru Calimanesti.

Cozia Info: Care este opinia dvs cu privire la proiectul de asfaltare care l-ati dezbatut la punctul 3 al ordinii de zi ?

M.S.      Acest proiect a fost initiat in mandatul anterior de catre fostul primar Ilie Amuzan. Dupa ce Constantinescu s-a instalat in scaunul de primar a anulat acest proiect invocand lipsa banilor. In realitate lucrurile stau altfel. A preferat sa schimbe sursa de finantare precum si cantitatile pe fiecare strada in parte, in acest fel, incercand sa demonstreze ca este proiectul lui nu al fostului primar. Dar pana la urma ceeace este important, faptul ca se vor realiza aceste asfaltari  atat de necesare in mai multe zone ale orasului, precum Jiblea-Noua strada Ana Ipatescu continuata cu Campului, Pausa, Jiblea-Veche si Calimanesti.

La Jiblea-Veche am solicitat sa fie introdusa si strada 1907, care se afla intr-un stadiu avansat de degradare, nu dispune de rigole si nici trotuare. Au promis ca vor cauta o posibilítate de realizare a lucrarilor si pe aceasta strada.  Dar cel mai mult m-ar bucura asfaltarea celor doua strazi din Jiblea-Noua, pentru ca in aceasta situatie vom putea reintroduce transportul in común si in aceasta localitate, atat de necesar pentru toti locuitorii acestui sat.

Cozia Info: Am inteles ca ati facut niste propuneri in ceeace priveste Centrul de Conventii si Expozitii de la Seaca. Ce puteti sa ne spuneti ?

M.S. Luna trecuta am avut un punct pe ordinea de zi prin care au fost alocati niste bani pentru cheltuieli la utilitati, insa a fost invocata si lipsa banilor de salarii la acest centru. Personal am fost si sunt in continuare dezamagit fata de conducerea societatii care administreaza acest complex, care nu a fost capabila sa-si  realizeze venituri pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Eu am venit cu o propunere care sa asigure realizarea acestor venituri, astfel incat sa nu mai fie nevoie de alocari de la bugetul local decat pentru alte directii. In concluzie am propus infiintarea si desfasurarea unui TARG SAPTAMANL AUTO, in curtea acestui complex, astfel realizandu-se venituri lunare de aprox 30.000 RON, suficiente pentru acoperirea cheltuielilor la utilitati si salarii. Imaginativa ca aceasta activitate se va desfasura in curte, ceeace n u implica decat administrarea unor grupuri sanitare si curatenie dupa inchiderea programului.

Cozia Info: Adica un targ destinat vanzarilor de masini ?

M.S. Da, similar cu cel de la Sibiu, un targ unde sa se tranzactioneze vanzari de masini, utillaje agricole, anvelope, piese de schimb, uleiuri si antigel, si alte componente din acest sector. Va dati seama ca pe langa aceasta activitate vor veni  rulote cu birouri de intocmire a contractelor de vanzare-cumparare, comercianti cu racoritoare, bere si mici, sau alte produce alimentare, care vor plati taxe de intrare sau de inchiriere a spatiilor. In acelasi timp ajutam si propietarii restaurantelor din zona care se descurca destul de greu mai ales pe timp de iarna. Cred ca asta este rolul nostru de a veni cu solutii, idei si proiecte care sa genereze venituri la bugetul local dar care in acelasi timp sa nu impovareze oamenii, in special agentii economici, ba dimpotriva sa le dam o mana de ajutor prin realizarea unor asemenea initiative.

Cozia Info: Dar ati spus ceva si de intentia dvs de a concesiona sau inchiria un pavilion ?

M.S. Sigur, asa este, am solicitat primarului sa analizeze posibilitatea inchirierii sau concesionarii unui pavilion in cadrul acestui centru si am inaintat o adresa in acest sens pentru a primi raspunsul oficial si detaliat, astfel incat, daca oferta va fi satisfacatoare, putem sa dam utilitate si sa spargem gheata cu functionarea acestui centru de expozitii.

Cozia Info: Dar cine va fi beneficiarul concesionarii ?

M.S.  Am inaintat adresa in numele S.C. BRIO GROUP SRL Calimanesti, al carui director sunt eu, si care intentionam asocierea cu doi parteneri externi in vederea desfasurarii unor activitati comerciale, de expozitii cu vanzare, astfel sa reusim crearea unui numar redus in prima faza, de locuri de munca, adica in jur de 20 de persoane, urmand ca dupa aproximativ doi ani sa trecem la o a doua faza in care numarul angajatilor sa se dubleze. In acest sens am purtat discutii cu partenerii mei, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa stabilim punctele si planul concret de actiune.

Cozia Info: Credeti ca veti gasi intelegere la primarul orasului ?

M.S. Cred ca toata lumea ar fi interesata sa se realizeze ceva in aceste spatii. In paralel am trimes o adresa si Consiliului Judetean care este actionar  si copropietar al acestui complex, si astept raspunsurile oficiale, dupa care vom trece la pasii urmatori.

Cozia Info: Mai aveti ceva in plus de adaugat ?

M.S. Asi vrea sa-mi manifest nemultumirea fata de modul cum trateaza actualul primar consiliul local. Ma refer la faptul ca exact in ziua sedintei ne baga pe sub documente un raport cu privire la deplasarea sa  in Grecia, pentru a continua relatiile de infratire cu orasul  Epidavros. Daca altii considera corect acest act, este problema lor. Din punctul meu de vedere era normal sa fie mandatat de catre consiliul local, pentru ca infratirile se aproba de consiliul local prin hotarare. Mai mult decat atat, invitatia din partea elenilor a venit pe data de 17 Sept 2012, deci putea sa ne informeze cel putin la sedinta de la sfarsitul lunii septembrie, dar nu facut acest lucru ignorand cu desavarsire autoritatea consiliului local si a hotarat sa mearga pe sustache cum se spune pe romaneste, panandu-ne in fata faptului implinit. Chiar si fostul primar Ilie Amuzan cerea mandatul consiliului atunci cand se deplasa pe cheltuiala publica, insa acum s-au schimbat lucrurile, adica in mai rau decat inainte. In sfarsitul acestui raport spune ca „ne va informa asupra tuturor contactelor cu cele doua administratii si ca asteapta din partea noastra sugestii si propuneri”. Pai ii sugerez ca mai intai sa informeze consiliul pentru ca noi sa putem veni cu propuneri.

Dar , asa cum spuneam, lucrurile s-au schimbat din rau in mai rau. In conditii de criza suplimenteza posturile de directori adjuncti la scoli si liceu, chiar daca numarul claselor si al elevilor a scazut iar aceste costuri se fac din bugetul local, si nici de aceasta data nu a consultat si nici nu a informat consiliul local; suplimenteaza organigrama la SC CALIMANESTI SERV SRL, fara motive intemeiate, in conditiile in care aceasta se afla pe pierdere, fara sa consulte consiliul local care este actionarul unic al acestei societati, repara drumuri care duc nicaieri fara sa consulte consiliul local si lista poate continua.

Nu este corect sa folosesti consilul local doar pentru legalitate, fara sa fie informat, consultat chiar si atunci cand legea nu prevede acest lucru. Asta ar insemna colaborare fructuoasa in plan local si in favoarea cetateanului. De aceea in ultímele mandate consiliul a pierdut credibilitate in randul populatiei. Pentru ca a fost ocolit, nu a fost implicat, uneori pentru a se sti cat mai putin despre actele administrative, astfel incat sa nu fie trase semnale de alarma atunci cand sunt semnalate derapaje ale excutivului.

Personal imi doresc sa respect juramantul care l-am dat la constituirea  actualului consiliu, sa ma implic in problemele comunitatii in limita competentelor legale pentru ca asa am promis in campania electorala si pentru ca deasupra noastra exista un Dumnezeu .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s