INTALNIREA PUBLICA DIN JIBLEA-NOUA

Asa cum am anuntat saptamana trecuta, Duminica 04.11.2012 am organizat prima intalnire publica cu cetatenii localitatii Jiblea-Noua, care a avut loc in sala Caminului Cultural din aceasta localitate.

Acesta obligatie a alesilor locali este mentionata si in legislatia in materie, insa consider ca mai intai de toate trebuie sa ne respectam angajamentele luate in campania electorala din acest an.

Intalnirea a decurs in conditii normale, cu o singura exceptie pe care am sa o comentez mai spre sfarsitul acestui articol, iar din luarile de cuvant ale cetatenilor au reiesit un set de nemultumiri la adresa administratiei locale, nemultumiri de-a lungul tuturor mandatelor legislative din perioada postdecembrista, pentru ca aceasta localitate a fost mereu marginalizata in ceeace priveste investitiile si conditiile de infrastructura, nemultumiri pe care am sa le detaliez mai jos:

1. Necesitatea continuarii de urgenta a lucrarilor de canalizare;

2. Asfaltarea strazilor Ana Ipatescu si Campului;

3. Introducerea transportului in comun si montarea a cel putin doua statii de asteptare;

4. Realizarea reparatiilor corecte a tuturor drumurilor interioare;

5. Inchiderea GROPII DE GUNOI abuzive din zona PLUTE si igienizarea falezei Oltului;

6. Verificarea persoanelor care nu detin contracte cu firmele de salubritate;

7. Decolmatarea si igienizarea raului „COISCA”, pentru inlaturarea pericolului de inundare a terenurilor agricole;

8. Admnistrarea si intretinerea Caminului Cultural si a terenului de sport;

9. Infiintarea unui Cabinet de Asistenta Medicala la Caminul Cultural;

10. Repararea sistemului de iluminat de la biserica spre gara, pentru navetisti;

11. Initierea unor programe culturale si artistice in localitate;

12. Initierea unei forme de sprijinire cu utilaje a cetatenilor care detin terenuri agricole;

13. Decolmatarea rigolei colectoare de langa calea ferata si traversarea acesteia catre Olt, in zona terenurilor agricole;

14. Repararea drumului din Anton Pann catre zona „Bisericesti” ;

15. Gasirea unei solutii ca primaria, prin compartimentele de urbanism si gospodarire comunala sa traseze topo panta rigolelor in vederea realizarii acestora de catre cetateni, iar primaria sa execute doar traversarile in intersectii;

In urma acestor consultari am mai constatat si faptul ca drumurile au fost mereu inaltate prin balastare, astfel incat nivelul drumului a devenit superior curtilor oamenilor, ceeace a condus la dirijarea apelor in aceste curti si in gospodarii.

Toate aceste probleme au fost consemnate de subsemnatul, urmand sa le prezint in urmatoarea sedinta de consiliu local in forma unui RAPORT DE INFORMARE asa cum prevede legea, dupa care, bineinteles voi urmari ducerea la indeplinire a acestora, in functie de posibilitatile financiare ale primariei.

Spuneam ca a existat si o exceptie negativa in ceeace priveste buna organizare a acestei intalniri si-anume prezenta D-rei Ana Ungureanu, consilier PDL, trimeasa special de catre actualul primar pentru a crea haos si dezordine, astfel incat sa nu rezulte nimic constructiv in urma acestei intalniri.

Daca domniile lor nu sunt capabili sa realizeze aceste intalniri, ii rog public, cel putin sa ne lase pe noi cei care vrem sa ne tinem de cuvant cu ceeace am promis in campaniile electorale, sa nu vina sa impiedice buna desfasurare a acestor intalniri, pentru ca eu nu asi proceda asa acolo unde ei ar organiza aceste evenimente salutare de altfel.

Va las pe dumneavostra sa apreciati activitatea tuturor alesilor locali, pentru ca sunteti cei care ne-ati trimes acolo, si probabil vom mai veni pe la portile dumneavoastra, nu numai in campaniile electorale ci si atunci cand aveti probleme !

Pe curand !

http://www.youtube.com/watch?v=GUCZrapnliU&feature=youtu.be

4 gânduri despre „INTALNIREA PUBLICA DIN JIBLEA-NOUA

  1. Am asistat la un spectacol jalnic de sunet si imagine. A venit in sala o cucoana trimisa de conducerea PDL Calimanesti, injectata si nervoasa, care a reusit sa enerveze toata audienta. A vorbit intr-una, venise cu ideile scrise, de la partid. Parca era intoarsa cu cheia aceasta Anisoara Ungureanu ( va dati seama ca asta e consilier local ). Cadru didactit de atatia ani, pedelista s-a comportat ca o ţaţă, ca o trompeta rasuflata, prin care sufla Florinel Constantinescu. Jalnic! Cei ce-au trimis-o au reusit sa distruga o intalnire care avea cu totul alt scop: sa aduca la cunostinta unui consilier local – Mircea Stanculescu – problemele reale ale comunitatii din cartierul Satul Nou. Dar a venit Anisoara si i-a pus pe toti la punct, ca la scoala, ca deh…este defect profesional. Lumea s-a enervat si a plecat mai nelamurita decat a venit. Felicit initiativa consilierului local, inginerul Mircea Stanculescu. Felicit si grupul PDL condus de primarul Constantinescu; a mai reusit sa turmenteze lumea de cap, inca o data

    • Asta au invatat unii dintre pdlaci. Nici eu nu am crezut ca aceasta persoana este capabila sa creeze haos si dezordine intre oameni, tocmai oamenii din satul ei. Rusinos, recunosc ! Insa cu toate acestea, intalnirea a avut rezultate in sensul ca am inteles problemele oamenilor, am sa ma tin de ele, chiar si astazi m-am reintors in Jiblea Noua, fara Anisoara, si pot sa spun ca oamenii au fost dezgustati de gesturile ei de ieri. Am fost chiar incurajat sa nu cedez in fata intimidarilor celor care au inselat asteptarile oamenilor si le-a cersit cu disperare votul ascunzandusi chiar si identitatea partidului din care vin, partid care a adus numai necazuri si neajunsuri in randul populatiei. Eu am sa-mi fac datoria, am sa continui aceste intalniri, pentru ca paginile mele, atat cea de facebook cat si blogul personal sunt pline de aprecieri si de incurajari. Daca acum cand campania electorala s-a incheiat, ma refer la locale, cand nimeni nu mai trece pe la poarta omului caruia i-a cersit votul, eu am sa o fac pentru ca asa am promis. Ce promit, eu fac ! Cu stima,

  2. Sa nu va lasati intimidat de oamenii doctorului. Ne-au ametit in promisiuni si nu au urmarit decat interesele lor. L-am votat dar acum asta e…Noi am fost mereu la fel. Ce sa faca Anisoara pentru noi ? poate pt ea si neamurile ei… veniti mai des la noi si stati de vorba cu oamenii. Asta e sfatul meu. Poate mai miscati putin cate ceva. Nu vrem luna de pe cer. mult succes si felicitari pt formulare si tot.

    • Asa cum am promis si cand am fost la intalnire, am sa ma tin de problemele localitatii si am sa va informez periodic asupra lor. Cat despre persoana mai sus amintita, asi vrea sa nu comentez pentru ca am crea o dezamagire pentru cei care au copii la scoala. Daca ii invata pe copii sa se comporte asa cum a procedat ea duminica, atunci raman fara cuvinte. Dar asta este politica locala a PDL, de a crea haos si dezordine, astfel incat lumea sa nu mai inteleaga nimic. Deci va promit ca am sa fiu mult mai aproape decat am fost pana acum, pentru ca altfel nu se mai poate. Lucrurile se vor pune la punct. Cu stima,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s