SI EI TRAIESC IN CALIMANESTI !

„Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri in loc de poduri”.  (Isaac Newton)

In deplasarile mele periodice in teritoriu, am avut ocazia  sa conosc modul cum traieste o familie compusa din patru persoane, dintre care doi sunt copii.

Asadar batranica MURARU MARIA, in varsta de 86 de ani traieste in imobilul pe care l-am prezentat, in orasul Calimanesti, strada A.I.Cuza, nr 67, alaturi de fiica sa Angelica si de cele doua nepotele Maria Alexandra de 9 ani si Elena Felicia care are 18 ani, si isi impart cheltuielile din doar 350 lei/ luna care este pensia acesteia, si din cat mai castiga Angelica pe unde mai gaseste cate ceva ocazional de lucru.

In ciuda acestor greutati si a investigatiilor pe care le-am facut, rezulta ca cele doua fetite au rezultate exceptionale la invatatura, desi nu au nici macar o masa pe care sa poata sa-si faca temele, iar casa este super inghesuita de haine si alte lucruri pe care le-au agonisit.

Sunt totusi speriate de iarna care a venit, de faptul ca nu au lemne de foc si mai mult decat atat, acoperisul casei este distrus si ploua prin el.

Mi-au solicitat sprijinul, pentru ca nu mai au posibilitati, sa le repar acoperisul pentru a opri infiltratiile de apa. Dar nu este numai atat. Nu prea ai ce repara ! Totul este putred, vechi, peretii sunt degradati, planseele curbate, pe alocuri nu mai exista geamuri si au camuflat cu cartoane si alte improvizatii, sa nu mai punem la socoteala ca exista riscul maxim de incendiu, ceeace ar afecta si casele vecinilor.

Mi-au spus ca au solicitat ajutor si de la primarie, insa nu au primit un raspuns favorabil.

Domnule primar si viceprimar,  daca acest exemplu nu este suficient pentru a acorda un ajutor social de urgenta in vederea sprijinirii acestei familii, dar si altele care sunt in aceiasi situatie, inseamna ca nu va pasa de soarta celor necajiti! Luati masuri de urgenta, vin sarbatorile si nu cred ca v-ar placea sa fiti in situatia lor ! Si doamne fereste de un necaz, incendiu sau surpare, nu cred ca vreti sa aveti niste oameni pe constiinta, vina lor fiind doar ca sunt necajiti ! Soarta lor este in mainile dumneavostra! Interveniti acum cand situatia inca este sub control si ei sunt bine!

Dar pana atunci, ca stiu ca nu veti da buzna sa rezolvati aceasta situatie, am sa cumpar cateva suluri de carton, din indemnizatia pe care o primesc de la consiliu, pentru a repara acoperisul acestor fiinte. Asta ca o solutie provizorie, pentru ca asta nu se numeste locuinta si nimeni, dar NIMENI, nu trebuie sa traiasca in aceste conditii in anul 2012 intr-un oras statiune cu renume istoric. In primavara, sa reusim sa daramam ceeace mai ramane si sa le construim o casuta cu doua camere, baie si bucatarie, in conditii civilizate.

Pana atunci, indemn pe toti cei care citesc acest articol si care au posibilitati, in special lideri politici locali (PSD, PNL, PC, PDL, FC, PP-DD  si altii), consilieri locali, parlamentari, oameni de afaceri,directori de scoli si institutii, profesori, sa dea o mana de ajutor acestor oameni, fie prin bani, alimente, haine sau alte produse, materiale de constructii, pentru reusi sa le construim o casuta. Eu voi fi primul care voi dona o suma considerabila pentru acest cadou pe care putem sa-l facem macar pentru cele doua fetite, dar pentru toata familia. Putem face acest lucru impreuna !

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

http://www.youtube.com/watch?v=QSQ1qLmt4RY&feature=youtu.be

6 gânduri despre „SI EI TRAIESC IN CALIMANESTI !

  1. STIMA DOMNULE CONSILIER.PACAT CA ESTI SINGUR.ROMANIA ARE O STRUCTURA GRESITA TOTAL DUPA ………………..89.MODELUL VINE PANA LA COMUNITATE.ROMANII STIU DOAR DE LA CAPAT SA REZOLVE SI TOTDEAUNA …CAND EXPLODEAZA MAMALIGA !BAFTA !

    • Va multumesc mult D-le colonel pentru aprecieri. Si le multumesc tuturor celor care apreciaza aceste lucruri atat pe acest blog cat si pe facebook. Eu am o conceptie, care uneori cred ca nu este compatibila cu mediul politic si administrativ actual, insa stiu ca este sanatoasa. Si mai stiu ca cinstea, omenia si respectul fata de oameni trebuie sa primeze, indiferent de pozitia sociala. Dar din pacate, cu o floare sau doua, nu se face primavara ! Insa campul arata din ce in ce mai colorat si asta imi da sperante ! Noapte buna !

    • Multumesc mult ! Ma bucur ca sunt destul de multe aprecieri si asta e un semn bun pentru comunitatea din Calimanesti. Insa consider ca trebuie sa ne implicam cat mai multi in actiuni de genul acesta si chiar sa luam atitudine atunci cand administratia doarme. Haideti sa fim mai vioi, mai curajosi, si va fi mai bine. Cu stima,

  2. Va felicit domnule Stanculescu! Am fost plecat cateva zile, si din cauza aceasta reactia intarzaiata, dar in momentul cand am vazut articolul cu intentia de ajutorare a acestor oameni am plecat capul in fata intentiei unui politician local care face cu adevarat ceva. Va felicit pentru initiativa si va incurajez sa construiti precedentul de care are atata nevoie si orasul Calimanesti. Nu sunteti singur, deja Cozia-Info vi s-a alaturat si va demara campania lansata de dvs. „Si ei traiesc in Calimanesti”. Era nevoie … (Daescu Chirea Narcis)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s