DRUMURILE JALNICE DIN JIBLEA-NOUA

           

              Orasul Calimanesti are in componenta sa si localitatile limitrofe precum Jiblea-Veche, Jiblea-Noua, Seaca si Pausa, fara de care nu ar beneficia de acest statut de oras. Problema este ca de-a lungul anilor, in special de dupa revolutia din 1989, in aceste localitati s-a investit prea putin, proritatile fiind concentrate pe zona centrala si de statiune.

Asa s-a intamplat si in Jiblea-Noua, unde starea drumurilor este jalnica, desi anual se cheltuiesc sume imense de bani pentru repararea lor, in special prin balastare sau Reteaua rutieraeventual asternerea unui strat de pietris. Acesti bani se duc pe „apa sambetii” cum spune vorba romaneasca, atata timp cat nu se respecta realizarea unei amprize complete a unui drum, adica, refacerea si construirea acolo unde nu exista a rigolelor de colectare si dirijare a apelor pluviale catre raul Olt, cat nu se executa o structura la parametri minimi ai fundatiilor acestor drumuri tinand cont de conditiile atmosferice si climatice, cat nu se lucreaza planificat tinand cont de toate elementele tehnice care ar conduce la economisirea acestor bani in timp.

Dar revenind la situatia existenta, ieri, oamenii din Jiblea-Noua au fost surprinsi de faptul ca reprezentantii Apavil au intentionat sa repare doua strazi, in urma lucrarilor de proasta calitate de canalizare, pe strada Ana Ipatescu si Ana Ipatescu bis cu bolovani. Adica un soi de balast murdar compus din pamant si bolovani.

Acestia au impiedicat continuarea acestor lucrari care nu faceau decat sa ingreuneze circulatia autoturismelor pe aceste drumuri si sa creeze disconfort, m-au apelat telefonic pentru a veni la fata locului si a intreprinde masuri de indreptare a lucrurilor.

M-am deplasat la fata locului unde am constatat cele reclamate de cetateni, am sunat primarul orasului Florinel Constantinescu pentru ai aduce la cunostiinta cele petrecute si a lua masurile necesare pentru indreptarea lucrurilor. Acesta a promis ca va trimite viceprimarul pentru a trece la solutii, care a si ajuns in aproximativ 10-15 minute. In urma discutiilor cu oamenii, acesta si-a luat angajamentul ca incepand de astazi va proceda la repararea corecta a acestor drumuri.BENER CU STEME

Cu aceasta ocazie, oamenii au mai ridicat si alte probleme cum ar fi taierea copacilor pe strada care duce spre gara si unde s-au lasat crengile ramase in urma acestor taieri, blocarea drumului de carute  pe sub podul de fier de la calea ferata care facea accesul acestora catre Jiblea-Veche si Salatrucel, precum si alte probleme.

Nu-mi ramane decat sa sper ca executivul isi va respecta angajamentele asumate, si sa urmareasca si lucrarile executate de catre Apavil, care lasa de dorit, chiar daca ei majoreaza mereu pretul la serviciile lor si ca starea drumurilor in Jiblea-Noua dar si in celelalte localitati sa se imbunatateasca pentru ca suntem cu totii cetateni ai acestui oras, platim impozite pentru acest statut, vrem conditii decente de trai si vrem respect.

Multumesc cetatenilor din Jiblea-Noua care au luat initiativa de a sesiza aceste nereguli si au solicitat sprijinul unui reprezentant al consiliului local precum si al executivului in vederea indreptarii acestor situatii.

Pe curand !

2 gânduri despre „DRUMURILE JALNICE DIN JIBLEA-NOUA

  1. Buna treaba nea Mircea … foarte bine ce faceti, munca da rezultate, chiar acum e buldozerul aici pe strada mea, ce sa zic, isi face treaba, nu ca primii care doar au „imprastiat” balastrul. Baiatul de acum, chiar il intinde, si nu da sa faca repede si sa plece, chiar e bine ..

  2. Aveti dreptate, mereu au bagat bolovani sau balast cu pamant si ne-au inalta drumul, apa intra in curte. poate insistati sa se faca si santuri. noi mai facem si noi dar e mai bine sa fie facute cu cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s