ORDINEA DE ZI A SEDINTEI DE C.L. DIN 28.01.2013

Buna ziua stimati prieteni,

Ca de fiecare data, va aduc la cunostiinta ca Luni 28.01.2013, orele 16,00 va avea loc sedinta Consiliului Local. Astazi 25.01.2013 la orele 16,00 va avea loc sedinta de comisii, desi, in sedintele anterioare am atras atentia sa ne fie inmanate documentele de sedinta CAPA MIRCEA IN COSILIU LOCALasa cum prevede legea, adica cu 3 zile inainte de comisii sau cu 5 zile inainte de sedinta de plen, observ ca executivul ignora in continuare aceasta prevedere si ne instiinteaza cu o zi inainte de sedinta sa mergem sa ne ridicam materialele. In aceste conditii nu exista timpul suficient pentru a ne documenta corect, in vederea aprobarii unor hotarari in cunostiinta de cauza, dar in acelasi timp, nu avem timpul necesar pentru a dezbate cu dumneavostra cei interesati, aceste proiecte de hotarari. Cu toate acestea, personal voi lasa totul deoparte pentru a ma documenta corect si sa votam hotarari care sa fie in avantajul comunitatii. Aceasta sedinta va avea pe ordinea de zi urmatoarele puncte:

1. Proiect de hotarare privind reglementarea circulatiei rutiere in orasul Calimanesti prin introducerea de sensuri unice pe strazi;

2. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare a pasunatului, precum si exploatarea pajistilor de pe raza orasului Calimanesti;

3. Proiect de hotarare privind reorganizarea retelei scolare a unitatilor de invatamant de pe raza orasului Calimanesti pt anul scolar 2013-2014;

4. Proiect de hotarare privind privind avizarea proiectului planului de scolarizare al unitatilor de invatamant de pe raza orasului Calimanesti pt anul scolar 2013-2014;

5. Proiect de hotarare privind utilizarea excedentului bugetar local rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2012;

6. Proiect de hotarare privind acordarea unui ajutor de urgenta domnului GRADINARU FANICA, pentru minora cu handicap grav GRADINARU ELENA TEODORA;

7. Proiect de hotarare privind stabilirea si aprobarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013;

8. DIVERSE

In acest sens puteti adauga comentariile si sugestiile dumneavoastra, astfel incat, orice propunere sa fie cunoscuta de catre consilierii locali, precum si de catre executiv. Dupa finalizarea sedintei, am sa va postez hotararile luate precum si toate problemele care au fost dezbatute la punctul DIVERSE. Pentru mai multe detalii legate de punctul 2, puteti cauta in arhiva acestui blog, regulamentul propus in luna noiembrie de catre primarul orasului.

Cu stima,

4 gânduri despre „ORDINEA DE ZI A SEDINTEI DE C.L. DIN 28.01.2013

  • Buna ziua,

   Va informez ca in data de 14.11.2012 am solicitat primariei prin adresa nr.21 sa-mi raspunda cine este persoana responsabila cu aplicarea legii 544/2001. Raspunsul l-am primit pe data de 22.11.2012 in sensul ca persoana responsabila este Domnul SCIRLEA ION.
   Intrucat configuratia legislativa s-a schimbat in iunie 2012, am initiat un Proiect de Hotarare prin care actualul consiliu sa desemneze o noua persoana responsabila cu aplicarea acestei legi, proiect care a fost pus pe ordinea de zi in sedinta din 27 Noiembrie, in care am primit aviz de nelegalitate din partea secretarului primariei.
   In urma consultarilor pe care le-am avut la Prefectura Valcea, urmeaza sa modific expunerea mea de motive conform indicatiilor si sa reintroduc pe ordinea de zi acest proiect. Acest lucru este imperios necesar pentru ca numai asa putem trage la raspundere persoana in cauza. Dar stiti cum functioneaza, din pacate, lucrurile in primaria Calimanesti!
   Incetul cu incetul sper sa rezolvam aceasta situatie. Imi pare rau ca eu sunt singurul consilier din partea partidului meu ceeace ma impiedica sa am sprijin. Dar, asa cum spuneam, sper ca si ceilalti sa inteleaga aceasta necesitate si sa rezolvam aceasta problema.

   Va doresc o zi buna !

 1. Buna ziua,
  revin cu problema site-ului primariei. Daca inainte era cel actualizat in 2008 acum nu mai exista niciunul. ” Transparenta totala „.
  Va multumesc!

  • Va inteleg nemultumirea ! Eu am solicitat acest lucru de cateva ori in sedintele de consiliu de anul trecut, drept pentru care, vazand dezinteresul executivului, am procedat la cumpararea acestui domeniu si realizarea acestui site prin care incerc sa asigur transparenta actelor administrative. Stiu ca in afara de ceeace gasiti aici, mai doriti si alte informatii precum declaratii de avere ale consilierilor si functionarilor, organigrame, situatii autorizatii, etc, dar care eu nu am acces la ele.
   Ce pot sa promit este faptul ca ma voi stradui in continuare sa asigur acest mod de comunicare, sa va prezint ceeace se intampla in consiliul local si in teritoriu, si sunt deschis la orice propunere venita din partea dumneavostra pentru a imbunatati aceasta metoda de informare, in conformitate cu prevederile legale.
   Cu stima,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s