REZULTATUL SEDINTEI DE CONSILIU DIN 28.01.2013

Luni 28.01.2013, orele 16,00  a avut loc sedinta Consiliului Local care a avut pe ordinea de zi urmatoarele puncte si care s-au votat dupa cum urmeaza:

1. Proiect de hotarare privind reglementarea circulatiei rutiere in orasul Calimanesti prin introducerea de sensuri unice pe strazi. Acest punct a fost votat cu unanimitate de voturi. Este vorba de strada T. Vladimirescu si Decebal, pe sensul de urcare. Acest proiect este binevenit pentru a fluidiza circulatia pe aceste strazi, mai ales in timpul programului scolar. Trebuie sa amintesc ca propunerea aceasta a mai fost facuta in trecut de catre Eugen Cheran, acum preluata de catre executiv. Singura observatie pe care am facut-o a fost ca nu s-a realizat o dezbatere publica in acest sens cu populatia. Parca asa promitea actualul primar in urma cu cateva luni !BENER MIRCEA + SEDIU

2. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare a pasunatului, precum si exploatarea pajistilor de pe raza orasului Calimanesti. Acest proiect a mai fost propus in urma cu doua luni si retras de catre primar. A fost votat in unanimitate cu doua amendamente aduse de subsemnatul si pe care am sa le comentez intr-un articol separat care va urma.

3. Proiect de hotarare privind reorganizarea retelei scolare a unitatilor de invatamant de pe raza orasului Calimanesti pt anul scolar 2013-2014. Proiect aprobat cu unanimitate de voturi.

4. Proiect de hotarare privind privind avizarea proiectului planului de scolarizare al unitatilor de invatamant de pe raza orasului Calimanesti pt anul scolar 2013-2014. Proiect votat cu unanimitate de voturi.

5. Proiect de hotarare privind utilizarea excedentului bugetar local rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2012. Proiect votat cu unanimitate de voturi.

6. Proiect de hotarare privind acordarea unui ajutor de urgenta domnului GRADINARU FANICA, pentru minora cu handicap grav GRADINARU ELENA TEODORA. Proiect votat cu unanimitate de voturi.

7. Proiect de hotarare privind stabilirea si aprobarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013. Proiectul a fost aprobat in vederea indexarii cu 16% a cotelor de impozite si taxe locale. Personal nu am votat acest proiect.

8. DIVERSE. La acest punct am ridicat problema montarii unor indicatoare de reducere a vitezei autovehicolelor pe strada 24 Ianuarie din Jiblea-Veche, la cererea unor locuitori din aceasta zona. La acest capitol consilierul local Eugen Cheran a mai ridicat problema prelungirii retelei de iluminat public pe str. Anton Pann, pe sectiunea in care lipseste, precum si montarea unei statii de autobuz.

Ca intotdeauna, comentariile dumneavostra sunt binevenite, atat in formularul acestui blog, pe pagina de facebook sau pe adresa de e-mail.

Va doresc o zi buna !

Cu stima,

2 gânduri despre „REZULTATUL SEDINTEI DE CONSILIU DIN 28.01.2013

 1. Proiecte de hotàrîri, discutii, programàri…………….. dar rezultatele,,,!!!!!!!,,,,,,,,??????
  Mà întreb dacà în afarà de dvs se intereseazà direct, în mod personal si fàrà rezervà si ALTCINEVA…………………. (cel putin pntru sustinere) ………… Regretabil si pàcat pentru orasul nostru frumos :Càlimànestiul de altàdatà în care generatia din anii 1950-1975 a tràit într-o feerie.
  Và felicit si màrturisesc cà îmi face mare plàcere sà mai vàd pe cineva care transmite evenimente si sustine statiunea noastrà balneo-climatericà în care mari PERSONALTATI s-au perindat.
  Cu stimà si drag,
  Marianne VULCU-GRECO

  • Ma bucur nespus sa comunic din nou cu dumneavostra si sa va multumesc mult pentru aprecierile facute. Din acest punct de vedere vreau sa va asigur ca mai sunt persoane care gandesc altfel, chiar si sustinatori si asta imi da si mie speranta ca la un moment dat putem sa facem ceva constructiv pentru acest oras.
   In consiliul local sunt cativa sustinatori, dar mai sunt si cativa care trebuie sa raspunda deciziei politice ci nu cea a interesului comunitar. Dar este totusi important ca isi doresc altceva. Mai exista cel putin speranta.
   Din pacate, cei care ne conduc nu inteleg ca trebuie sa existe armonie si colaborare intre toti alesii locali, ca trebuie sa dezbatem un proiect si impreuna cu ideile fiecaruia sa-l imbunatatim astfel incat sa fie viabil. Este foarte greu, eu care am trait 10 ani afara ca si multi alti romani, vedem altfel lucrurile, insa nu suntem compatibili cu sistemul romanesc. Ne mai trebuiesc multi ani sa constientizam realitatea.
   Incepand de sus pana jos, este nevoie de o reforma de constiinta! Pana atunci… ne vom fura caciula unul altuia si vom merge din rau in mai rau !

   Sa aveti o zi cat mai placuta !
   Cu deosebita stima,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s