INTRE SULEYMAN MAGNIFICUL SI PRIMARUL CONSTANTINESCU

„ORASUL CALIMANESTI ESTE SPART, ABANDONAT SI AMPUTAT” (Florinel Constantinescu) PDL -PNL

Asi vrea sa incep prin a explica alegerea acestui titlu. Din surse apropiate am fost instiintat ca Luni seara la orele 20,00 primarul orasului Calimanesti Florinel Constantinescu va fi prezent la televiziunea locala VTV.AMUZA, DOCTORUL SI SULEYMAN

Am stat putin pe ganduri pentru ca la aceeasi ora incepea si serialul pe care multi dintre noi il urmarim, SULEYMAN MAGNIFICUL, un serial care, chiar daca unii critica pe cei care il vizioneaza, eu vreau sa va spun ca este cat se poate de interesant si de unde putem trage multe concluzii, atat istorice, politice sau economice. Si am sa revin cu detalii sub acest aspect intr-un alt articol.

Cu toate acestea, dat fiind faptul ca sunt si eu un ales local, am considerat ca primeaza dezbaterea pe care o facea primarul nostru asupra problemelor orasului, propunerile si proiectele pe care le aducea la cunostiinta opiniei publice sau alte vesti incurajatoare pentru populatie, atat de necesare pe aceste vremuri economice severe, precum locuri de munca, reduceri de taxe, transport in comun unde nu exista, si altele.

Dar ce sa vezi : primarul nostru merge la televizor si spune ca orasul Calimanesti este unul spart, abandonat si amputat. Foarte incurajator! Ma intreb ce va mai urma ?

Eu inteleg aceste false aprecieri, pentru ca poate si-a dat seama ca mai e un pic si se face un an de zile de cand este primar si nu are ce arata cetatenilor ca realizari. Si atunci, este mai usor sa te vaiti de greaua mostenire pe care o invoca mai multi politicieni si alesi locali in tara asta.

Personal, m-am saturat de aceasta lozinca, m-am saturat sa aud mii de promisiuni in campanii electorale, dupa care sa aruncam vina pe greaua mostenire, m-am saturat sa vad lipsa de profesionalism si incompetenta, m-am saturat sa vad cum se cheltuiesc banii publici fara nici-o responsabilitate.

Este adevarat ca au fost facute multe greseli si in trecut, nu numai in mandatele domnului Amuzan, ci in toate legislaturile. Dar asta nu inseamna ca nu au realizat si lucruri importante pentru oras. Fiecare primar a avut aportul lui, atat cat a fost posibil, pentru dezvoltarea acestui oras, a avut viziunea lui, a fost ales in acele timpuri de catre cetatenii acestui oras si merita respectati.

Si eu sunt nemultumit ca nu s-a progresat, ca nu s-a reusit mai mult si ca au existat multe greseli. Dar cand ne-am prezentat la alegerile locale in calitate de candidati, am promis ca noi suntem cei mai frumosi, cei mai inventivi si venim cu solutii noi, cu proiecte care sa aduca plus valoare economiei si dezvoltarii locale! Nu-mi amintesc sa promitem ca ne vom plange de ce am preluat ! Stiam ca sunt si datorii, asa cum au marea majoritate a primariilor din tara.

Acest aspect reflecta inca o data neputiinta, nepriceperea si invidia sa fata de fostul primar. Nu cred ca este sanatos pentru noi, sa auzim astfel de afirmatii. Edilul trebuie sa fie personajul care da sperante oamenilor, care cauta solutii de a implementa proiecte, care cauta sa chibzuiasca banul public ci nu sa-l risipeasca, sa atraga investitori si sa creeze noi locuri de munca, sa fie cel care se consulta cu cetatenii si cu reprezentantii politici locali, fie ei in consiliu sau nu, nu numai declarativ pe pliantele din campanie, ci la modul real, sa vegheze la pastrare echilibrului in ceea ce priveste conditiile cetatenilor in toate zonele orasului, sa se consulte cu fostii primari care au si ei experienta lor, nu sa scormoneasca luni de zile greselile altuia sau ce ar fi furat. Nu asta e menirea unui edil. Eu asa cred si asa asi face. Este doar parerea mea, poate ma insel !

Dupa ce emisniunea a luat sfarsit, am trait un sentiment de intristare, pentru ca nu ma simt reprezentat cu demnitate de catre actualul primar, dar si pentru faptul ca am pierdut un episod mai educativ al lui SULEYMAN MAGNIFICUL, de unde, cu siguranta puteam invata mai multe. Data viitoare, voi face alegerea corecta!

Dar astazi fiind si ziua de nastere a unui fost primar, pe nume ILIE AMUZAN, nu-mi ramane decat sa-i urez LA MULTI ANI !

Pe curand !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s