INTRE CALIMANESTI SI VALENCIA !

     Bun gasit,   

 In cursul anului 2012 am mai scris un articol legat de Spania, pentru ca unii dintre noi au fost, vrem nu vrem, adoptati de catre aceasta tara, precum multe altele. Si am considerat ca este bine sa mai prezint cate un aspect din ceea ce gasim in alte state, asa poate si autoritatile noastre isi vor mai da seama de multele lipsuri pe care le avem, dar poate pentru altii vor genera idei de aplicare a unor strategii in ce priveste turismul.in valencia

Am sa ma opresc la orasul care m-a adoptat pe mine si multi alti romani, Valencia, care este al treilea mare oraş al Spaniei cu o populaţie de circa 800.000 locuitori, situat direct pe malul Mǎrii Mediterane. În comparaţie cu vremea ploioasǎ din pǎrţile nordice ale ţǎrii şi cu valurile de cǎldurǎ de peste 40ºC în partea de sud, Valencia beneficiazǎ de un climat aproape perfect, unde soarele strǎluceşte în jur de 320 zile pe an. O iarnǎ blândǎ şi o varǎ nu prea fierbinte se îmbinǎ pentru a oferi o temperaturǎ medie anualǎ de 18º C. Cu o coastǎ de peste 485km, area Valenciei are una din cele mai fine plaje ale Europei.

Multe parcuri şi nenumǎraţi palmieri fac în aşa fel încât ca Valencia sǎ fie un oraş foarte verde al Spaniei. În albia uscatǎ a râului Turia, ce a fost deliniatǎ din nou acum câţiva ani, sporturi şi activitǎţi recreative se combinǎ în suprafeţe chiar şi mai verzi. Valencia deţine de asemenea o bunǎ infrastructurǎ. Aeroportul Internaţional are zboruri directe spre multe oraşe importante europene. O autostradǎ însoţeşte cǎlǎtorul de la graniţa Franţei direct în oraş, iar pentru cei ce vor sǎ facǎ o micǎ excursie în Insulele Baleare Ibiza şi Mallorca, feriboturile zilnice sunt gata sǎ vǎ conducǎ acolo imediat. Agricultura este cel mai mare sector economic din Valencia. Aceasta produce 80% din recolta de citrice a Spaniei. Toate tipurile de fructe şi legume se pot întâlni în Huerta, zona cultivatǎ ce înconjoarǎ Valencia ca o centurǎ verde.

De fiecare data cand ajung, in ciuda crizei economice si financiare, admir eforturile depuse de catre autoritatile spaniole de a sigura conditii optime tuturor celor care traiesc sau tranziteaza ca turisti aceasta tara. La fiecare pas se poate observa curatenia desavarsita, parcuri curate si moderne, scoli pregatite sa-si primeasca elevii, spitale moderne si civilízate, centre de asistenta pentru persoane varstnice sau cu dizabilitati, trotuare si parcari ordonate, autostrazile care strabat toata tara, bretele de circulatie care asigura accesul in orice zona a unui oras, marcaje vizibile, trenuri moderne si curate,  unitati comerciale moderne, hoteluri bine dótate si cu un ambient placut si multe altele care sunt convins ca multi dintre dumneavoastra cei care ati ajuns acolo, ati avut ocazia sa le descoperiti.

In ultimii 20 de ani, ca ne place sau nu, Spania a devenit o a doua noastra patrie. Aici, multi dintre romanii plecati, au reusit sa-si croiasca un drum in viata, unii au muncit, altii au studiat, astfel incat, si-au cumparat sau construit o casa, fie in tara sau acolo, si-au achizitionat mijloace de transport, si-au constituit o afacere, pentru asi asigura veniturile lunare necesare familiilor lor atat din tara cat si din strainatate.

Cu tóate acestea, fiecare roman se gandeste la locul de unde a plecat, Romania. Din pacate insa, autoritatile nu depun prea multe eforturi pentru reintoarcerea lor acasa. Dar acest aspect am sa-l dezvolt intr-un alt articol, in perioada urmatoare.

 

Pe curand!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s