STIATI CA IN CALIMANESTI AVEM BABUINI ?

Buna ziua,

Nici eu nu am stiut pana mai astazi, cand mai multi muncitori din cadrul BABUINI SERVcontroversatei societati CALIMANESTI SERV S.R.L., mi-au solicitat sprijinul pentru luarea unor masuri de urgenta cu conducerea acestei firme. Traumatizati de modul defectuos si jicnitor de lucru, nu au curajul sa vorbeasca prea mult, de teama ca poate vor fi vazuti si maine ar putea primi vestea sa plece acasa.

De ce am ales acest titlu ? Pentru ca in opinia celor doi indivizi care conduc aceasta societate, asa sunt considerati angajatii acestei firme, nu oricare ci o societate a Consiliului Local Calimanesti. Pana aici s-a ajuns ! Adica pe langa neprofesionalismul de care dau dovada si prin care fac jocurile actualului primar, pateaza imaginea Consiliului Local, singurul actionar al acestei societati.

Cum poti sa caracterizezi astfel acesti bieti angajati care trudesc de dimineata pana seara in niste conditii primitive ? Cu ce drept sunt catalogati „babuini”, „prapaditi”, femeile „curve” si alte injurii ce li se aduc ?

Nu este vina acestor oameni ca societatea nu functioneaza cum trebuie! De ce intotdeauna trebuie sa plateasca omul de jos, ci nu cel care nu este capabil ?

Daca in legislatura anterioara s-a gresit, de ce au continuat cu aceleasi greseli ? Ma refer la preturi, suprafete, cheltuieli fara acordul Asociatului Unic, miscari de personal fara acordul Asociatului Unic, etc ?

Cate lucrari la terti au contractat actualii responsabili pentru a aduce resurse finaciare suplimentare si sa nu se bazeze doar pe banii primariei ?

Cati bani se incaseaza de la piete si targuri, inchirieri si concesionari de terenuri la agentii comerciali, si ce au facut pentru a crea mai multe conditii de inchiriere ? Cum s-au cheltuit acesti bani ?

Daca personalul este supradimensionat, de ce s-au mai facut angajari, mai ales in functii de conducere si fara acordul Asociatului Unic (Consiliul Local ) ?

Daca organigrama acestei societati este jalnica, de ce s-a mers 8 luni cu ea ? De ce nu am lua in calcul si organigrama primariei care este la fel de stufoasa si „spoliaza” ca sa folosesc termenul primarului, bugetul primariei, adica banii nostri pe care ii putem folosi in ivestitii ? Sau urmarim doar cateva puncte pe care altii vor sa puna mana ?

Daca s-a dorit atat de mult schimbarea, de ce nu asezam lucrurile in cadrul legal si de normalitate ? De ce nu se accepta varianta depolitizarii si incadrarii de personal calificat, profesionist, despre care tot facem tam-tam ? De ce privim doar la muncitori ca sunt neprofesionisti si nu privim cine ii conduce ? Ce au facut ei in aceasta perioada ca manageri ? Cate contracte externe au ? Cum arata incinta acolo ? Cum sunt conservate cladirile, utilajele, materialele ? Ce activitati productive interne au realizat ?

Care este prioritatea noastra ?
1. Sa rascolim mortii pentru a ne satisface sentimentul de ura si razbunare si a ne motiva neprofesionalismul si incapacitatea de conducere ?
2. Sau sa cautam solutiile de reorganizare, sa asezam totul intr-un cadru legal si de normalitate, pentru a nu se mai ajunge aici ?

Problema care impiedica bunul mers al lucrurilor este erijarea primarului in conducator al acestei societati. Sa lase ASOCIATUL UNIC sa gestioneze aceasta societate. Daca nu o va face bine, sa fie criticat. Dar sa i se dea o sansa. Primarul este beneficiarul acestor servicii, in care receptioneaza ceea ce se presteaza, primeste facturile si ordona plata acestora in calitatea sa. Nimic mai mult. Dar si primarul anterior, si acesta, se pun in fruntea acestei societati. Ei au luat decizii in ceea ce priveste organigrama, investitiile, etc, toate acestea in afara legii. Nu are ce cauta primarul in deciziile societatii. Daca nu se va intelege acest lucru, putem face o mie de planuri de reorganizare. Nu vom reusi nimic. Iar finalul va fi insolventa societatii si externalizarea serviciilor, dealtfel ceea ce se si doreste. Dar cetateanul va plati mult mai scump toate aceste nereguli.

Lasand la o parte trecutul, pentru ca nu se mai poate face nimic, actuala conducere a avut o STRATEGIE DE DEZVOLTARE a acestei societati ?

Cred ca altii sunt babuinii, delatfel papusarii primarului Constantinescu!babuin 4

Consiliul Local trebuie sa ia act de aceste nereguli si sa impuna masurile necesare de remediere a acestora.

Iar cei doi responsabili,unul sustinut de actualul primar, al doilea la fel dar mai rau decat atat, angajat fara acordul ASOCIATULUI UNIC (Consiliul Local), sa-si prezinte DEMISIA.

Nu s-au terminat oamenii de valoare din acest oras, cred ca exista destui care sa reprezinte cu demnitate si profesionalism interesele comunitatii, interesele Consiliului Local si al cetatenilor in general.

In curand cu alte stiri de interes local!

Puteti vizita si: http://www.youtube.com/watch?v=b98zxE2fFDI 

O zi buna!

22 de gânduri despre „STIATI CA IN CALIMANESTI AVEM BABUINI ?

 1. Aveti grija! Cadeti in aceeasi capcana ca multi altii. Cercetati foarte bine informatiile inainte de a face declaratii. Angajatii sunt intr-adevar dati afara, in somaj de fapt, stiti de ce? Pentru ca acum 2 ani cand s-a infiintat aceast[ societate existau 34 angajati mari si lati. In 2012, in momentul cand Vlad Romeo a fost expediat impreuna cu primarul Amuzan, a lasat in urma peste 100 de angajati si o datorie de 800.000 Ron. Din cate stiu eu in ultimii doi ani orasul nu s-a triplat ca dimensiuni, deci nu a fost niciodata nevoie de mai multi oameni decat cei angajati la inceputul firmei. Unde mai pui ca toti cei angajati sunt muncitori necalificati, deci nu au nicio treaba cu activitatea societatii. Nu mi-o luati in nume de rau, nu sunt nici perfid, nici cinic, sunt pur si simplu obiectiv. Nu concep ca oamenii care merita conditii de munca si salarii decente (vezi postul anterior cu doamnele de la sera) sa aiba de suferit din cauza surplusului de angajati. Am vrut capitalism ,asta e! Cu mila nu prosperi. Genul acesta de gandire se potriveste doar oamenilor care au muncit la stat toata viata, nu la privat, nu stiu ce inseamna calificare, targeturi, responsabilitati, progres la locul de munca. Stima!

  • De acord cu fondul problemei dar chiar si asa, nimeni nu da dreptul unora de a jicni pe altii sau sa se creada buricul pamantului. Oamenii indiferent ca raman la lucru sau pleaca, trebuie respectati. Cat despre nivelul salariatilor, vom mai discuta, pt ca e mult de discutat. Si sa stiti ca sunt informat destul de bine. Dar asa cum spuneam se poate discuta. Numai ca vreau sa discut cu persoane concrete, nu anonime. De ce va ascundeti ? Niciodata nu putem lamuri si construi lucruri pe la colt ! Eu ce am de spus o spun pe fata. Ne-am furat destul caciula!

 2. Sunt de acord cu dumneavoastra d-le Stanculescu, indiferent de ce calitate au acesti angajati, nimeni nu are dreptul sa-i jignesca pe alti pentru simplu motiv ca detin o functie superioara. Si…apoi ma intreb ce calificare are acest ” buric al pamantului” ? Oare are studile necesare pt a ocupa o functie de conducere? Si ca sa fim sinceri, societatea are un oarecare interes ca acesti muncitori sa fie necalificati, deoarece personalu calificat ( fie muncitori calificati, angajati cu studii medii sau studii superioare) salariul de incadrare este mai mare decat al unui muncitor necalificat. Pe de alta parte nu sunt de acord cu aceste restructurari de personal din urmatoarele motive : – de ce sa dea afara muncitorii necalificati si sa angajeze alti calificati, cad pot pur si simplu sa-i califice pe cei angajati prin cursurile de calificare ajofm sau crfpa.
  – de ce sa dea oamenii afara pentru ca ei nu sunt capabili sa mareasca domeniul de activitate printr-un manageriat bun si sa dea de lucru oamenilor.
  Masurile astea radicale cu ” hai sa taiem si sa spanzuram” pe cei mici si fara cuvant sunt masuri PDL-iste si nu capitaliste. Aceste masuri ar triebui privite si din perspectiva economica sau sociala. Pot sa spun ca tarile capitaliste din UE, si cu mult …mult mai dezvoltate fata de noi, au masuri sociale mult…mult mai bune, pentru ca la nivel de comunitate exista respect.
  Toti ne dam cu parerea ca ala e necalificat sau ca nu e bun, dar nimeni nu se gandeste cum sa-l facem bun si productiv. In esenta, comunitatea noastra are nevoie de oameni cu venituri stabile si nu de someri. Trebuie sa mai gandim si obiectiv, nu numai subiectiv.

 3. Suntei fantastici, pe cuvant! De unde ati scos povestea cu invectivele astea? Puteti dovedi in vreun fel sau cei ce v-au informat pot dovedi chestia asta? Din cate stiu la societate exista camere de supraveghere, cereti inregistrarile. Nu dezinformati!
  In ce priveste situatia societatii, este una cat se poate de simpla. Este o societate ca oricare alta, cu exceptia ca are mult mai multi angajati decat e nevoie, nepregatiti in domeniu, lucru care trage in jos intreaga societate. Cand s-au dat zile fara plata, s-au dat indiscriminat tuturo angajatilor. Problema pe care o pun eu si pe care nu pareti a o scoate din context e urmatoarea: de ce sa sufere angajati care-si vad de treaba si-si fac munca eficient si cu profesionalism din cauza unei structuri organizatorice supradimensionate? Eu nu am pus niciodata problema concedierii de oameni! Dvs. ati accepta ca incepand de maine la firma dvs. sa lucreze de 3 ori mai multi angajati, prost platiti, fara pregatire in domeniu, fara perspective? Sunteti constient ca ati ajunge in prapastie cat de curand… Dvs. sunteti unul din proprietarii legali, in consecinta este inclusiv de datoria dvs. sa gasiti solutii pentru a transforma pe de o parte societatea intr-una eficienta, pe de alta parte sa gasiti solutii pentru evitarea problemelor sociale ale angajatilor.

  • Cand ai de lucru pentru oameni, acestia nu te trag in jos. Iar in cazul acestei societati care are multe avantaje fata de alt S.R.L, nu ar trebui sa se puna problema. Este adevarat ca sunt multi necalificati, dar daca ar exista inca vreo 10 muncitori calificati, din experienta pe care o am, ar sustine si munca necalificata care este nevoie si de aceasta in orice sector al serviciilor si constructiilor.
   Eu stiu ca probabil sunteti unul/una dintre angajatii de acolo, sau angrenat in interesele acestei societati, pentru ca altfel nu v-ati ascunde in acest anonimat. Stimez persoanele care au o opinie care poate fi constructiva, insa daca nu se arata… este egal cu zero. Nu-i asa ca este mai usor sa stai ascuns si sa-ti dai cu parerea ?
   Daca tot puneti problema asa, ca organigrama acestei societati este jalnica, de ce s-a mers 8 luni cu ea ? De ce nu am lua in calcul si organigrama primariei care este la fel de stufoasa si „spoliaza” ca sa folosesc termenul primarului, bugetul primariei, adica banii nostri pe care ii putem folosi in ivestitii ? Sau urmarim doar cateva puncte pe care altii vor sa puna mana ?
   Cat despre implicarea actionarului, pe care il reprezint si eu, sigur ca am pe masa un PLAN DE MASURI pe care am sa-l supun atentiei, in primul rand grupului USL, si dupa aceea consiliului local.
   Problema care impiedica aceasta implicare este erijarea primarului in conducator al acestei societati. Sa lase ASOCIATUL UNIC sa gestioneze aceasta societate. Daca nu o va face bine, sa fie criticat. Dar sa i se dea o sansa. Primarul este beneficiarul acestor servicii, in care receptioneaza ceea ce se presteaza, primeste facturile si ordona plata acestora in calitatea sa. Nimic mai mult. Dar si primarul anterior, si acesta, se pun in fruntea acestei societati. Ei au luat decizii in ceea ce priveste organigrama, investitiile, etc, toate acestea in afara legii. Nu are ce cauta primarul in deciziile societatii. Daca nu se va intelege acest lucru, putem face o mie de planuri de reorganizare. Nu vom reusi nimic. Iar finalul va fi insolventa societatii si externalizarea serviciilor, dealtfel ceea ce se si doreste. Dar cetateanul va plati mult mai scump toate aceste nereguli.

  • Domnule Freeman, aceasta societate nu este una ca oricare alta. Acesta societate trebuie sa functioneze in interesul localitatii si nu in interesul asociatilor-asa cum este cazul altor societati. Deci situatia este mai complexa.
   Dumeavoastra v-ar conveni sa fiti in situatia acestor angajati ? V-ar conveni sa nu aveti sigurata zilei de maine sau ca intr-un viitor apropiat nu veti avea ce pune pe masa copiilor pentru va veti pierde locul de munca? Care este interesul
   nostru, al comunitatii… sa moara capra vecinului ? De ce nu se pune problema altfel ? Ca de exemplu : Avem X angajati, ce putem face ca acesti angajati sa aduca profit societatii ?

 4. Pai ce Dumnezeului am tot incercat sa va tot spun? Dati la o parte primarul (primarii) si luati voi haturile trasurii, ca doar e a voastra! Luati voi, Consiliul Local deciziile. Daca sunt bune, tot respectul, daca sunt rele, macar stim pe cine sa dam vina. Despre primarie, avem multe de povestit si daca o sa porneasca tavalugul, vor iesi multe la suprafata. In ce priveste anonimatul, nu e vorba de lasitate, pur si simplu nu am dreptul legal de a-mi exprima o parere publica. Stima! Apropo, cum a ramas cu remarcile acelea ofensatoare?

  • Nu trebuie sa spuna nimeni acest lucru pentru ca se stie. Dar se mai stie si ca primarul se erijeaza in conducator al societii. Avem declaratia lui filmata din sedinta in care spune foarte clar: eu am luat decizia sa cumpar buldoexcavator fara sa va informez; eu am luat decizia sa reduc din personal, etc, ceea ce este foarte grav.
   Ca sa-l dam la o parte… asa ar fi cel mai bine. Dar vom putea ? Avand in vedere grupul de consilieri la comanda sa din care culmea.. unul este implicat direct in societate, ma refer la Gavrila ?
   Daca s-a dorit atat de mult schimbarea, de ce nu asezam lucrurile in cadrul legal si de normalitate ? De ce nu se accepta varianta depolitizarii si incadrarii de personal calificat, profesionist, despre care tot facem tam-tam ? De ce privim doar la muncitori ca sunt neprofesionisti si nu privim cine ii conduce ? Ce au facut ei in aceasta perioada ca manageri ? Cate contracte externe au ? Cum arata incinta acolo ? Cum sunt conservate cladirile, utilajele, materialele ? Ce activitati productive interne au realizat ?

   Care este prioritatea noastra ?
   1. Sa rascolim mortii pentru a ne satisface sentimentul de ura si razbunare si a ne motiva neprofesionalismul si incapacitatea de conducere ?
   2. Sau sa cautam solutiile de reorganizare, sa asezam totul intr-un cadru legal si de normalitate, pentru a nu se mai ajunge aici ?

   De ce nu sunt acceptate aceste variante care dupa parerea mea ar avea rezultate benefice pentru noi toti si am crea o imagine exemplara locala ?

   Toate aceste intrebari vor ramane retorice atata timp cat interesele sunt altele, bineinteles, in defavoarea cetateanului contribuabil.

 5. Da, mare dreptate aveti. Primarul (si fostul si actualul) a angajat clientela politica, a inchiriat utilaje cu care nu a facut nimic, a motivat inchirierea lor precum ca s-ar face lucrari de constructie. Pai ce lucrari de constructie sa se faca daca societatea nu are dreptul conform statutului sa faca asa ceva? Cu cine sa faca daca nu are muncitori specializati in constructii? De-asta ma legam eu de specializarea angajatilor. Si prin urmare de ce avea nevoie de atata forta de muna suplimentara? Tot primarul a avut nevoie se de Duster, a mai inchiriat si nu stiu ce utilaje suplimentare, a cumparat mocheta, paturi si calculatoare pentru primarie, a facut chefuri pe banii societatii (baterii de vin si kg de pastravi in contul firmei, deplasari pe la Voineasa, in Grecia 🙂 etc.), a cumparat cele mai proaste materiale de constructie posibile (stiti de la cine, dar pentru ce, daca nu poate face costructii), a platiti 4000 de lei lunar stimabililor de la ziarul local „impartial”, ce mai, a dus societatea in prapastie. Ce motive mai vreti pentru a-l da la o parte? Pentru a pune piciorul in prag? Ca fapt divers, societatea a dorit sa comercializaze zilele astea de sarbatoare florile in surplus pentru a-si mai peteci veniturile. Nici macar atata lucru n-a fost posibil, fiindca nu avea autorizatie pentru asa ceva, pasamite firma fiind chiar pe domeniul asta. Dupa cum foarte bine ati spus mai sus trebuiesc gasite solutii de reorganizare, legale si normale de aceasta data. Solutii luate de voi Consiliul Local, nu de primari care taie si spanzura dupa bunul plac in bugetul orasului nostru. Stima!

  • Inca o data revin cu intrebarea, care este prioritatea noastra ?
   1. Sa rascolim mortii pentru a ne satisface sentimentul de ura si razbunare si a ne motiva neprofesionalismul si incapacitatea de conducere ?
   2. Sau sa cautam solutiile de reorganizare, sa asezam totul intr-un cadru legal si de normalitate, pentru a nu se mai ajunge aici ?

   S-a gresit si sunt de acord. Si mai sunt de acord ca cei care au facut abuzuri, dupa ce vom avea o rezolutie definitiva a acestora, sa plateasca. Dar eu asez pe primul loc reorganizarea societatii. Pentru ca asa cum spuneam, nimeni nu vrea sa vada ca s-a mers in continuare cu aceste greseli.
   Cat despre activitatile de cosntructii nu sunteti bine informat. Daca vreti, terceti pe la mine si va dau o copie a statutului unde la cap. OBIECT DE ACTIVITATAE, ART 2.1. lin 2, avem: LUCRARI DE CONSTR. A CLADIRILOR REZIDENTIALE SI NEREZIDENTIALE, LUCRARI DE CONSTRUCTII A DRUMURILOR SI AUTOSTRAZILOR, LUCRARI DE CONSTRUCTII A CAILOR FERATE, PODURI SI TUNELE, ELECTRICITATE SI TELECOMUNICATII, HIDROTEHNICE, DEMOLARI, FORAJE SI SONDAJ, INSTALATII SANITARE DE INCALZIRE SI AER CONDITIONAT, IPSOSERIE, TAMPLARIE SI DULGHERIE, PARDOSELI SI PLACARE PERETI, VOPSITORIE SI ZUGRAVELI, ACTIVITATI DE INGINERIE SI CONSULTANTA, INTRETINERE A CLADIRILOR si multe altele.

   De ce nu vedeti si personalul de conducere daca este calificat ? Ce inginerie si ce consultanta pot oferi actualii ? Ce lucrari sa supravegheze ?
   Si va mai spun un lucru. Pentru ca acest domeniu il controlez la o scara destul de mare in comparatie cu altii de pe aici. Nu intotdeauna trebuie ca o societate sa aiba personalul calificat intr-un anumit domeniu.Daca are, e mult mai bine. Si va dau exemplul meu. Eu am lucrat si in afara cu doua firme personale. Una era de constructii si aveam personalul meu, a doua era de servicii relationate cu constructiile in care aveam 5 persoane angajate. Dar la lucru aveam 50-60. Cum ? Subcontractand alte firme sau persoane autorizate sa execute anumite lucrari specifice. La fel si in Romania. Eu la aceasta ora figurez cu trei angajati. Dar am in teren 20-25, in functie de necesitati. Nu la negru, ci firme colaboratoare pe care le subcontractez pentru a executa diverse lucrari.
   Asadar, un bun manager poate executa lucrari chiar daca nu are personalul pregatit pt acestea prin aceasta parghie. La fel si in privinta dotarii tehnice.

   Dar sa va mai dau un exemplu: Daca societatea Calimanesti Serv, nu avea in statut acest obiect de activitate, cum au realizat lucrari de reparatii la cele trei drumuri: INTENSIVA, DRUMUL CARELOR SI CARPANOASA ? Acolo de ce nu s-a pus problema personalului necalificat ?

   Raspunsul il stiti, prin subcontractare a firmei PROGAZ S.R.L..
   Deci haideti ca nu suntem toti naivi. Haideti sa vedem lucrurile in profunzime si sa nu privim doar intr-o directie. Si inca o data: cine greseste, sa plateasca. Aici este vorba de banii cetatenilor, de niste servicii care trebuie sa fie de calitate. Dar sa asezam lucrurile in normalitate si legalitate. Ceea ce nu se intampla nici astazi.

 6. M-am exprimat gresit, imi cer scuze. Nu stiu precis despre constructii, dar stiu din raporturile controalelor facute ca firma nu a avut autorizatii pentru constructii. De aici a decurs faptul ca intreaga treaba cu constructiile (utilaje, contracte, oameni etc.) a fost doar o gaura neagra pentru bugetul local. Dupa cum ati spus, activitatea asta trebuia sa fie una aleatorie si puteau foarte bine subcontracta tot ceea ce era nevoie: masini, utilaje, forta de munca, logistica etc. In al doilea rand: „sa asezam lucrurile in normalitate si legalitate. Ceea ce nu se intampla nici astazi.” Pai si ce paziti fratilor? Institutiile de control si-au facut exemplar treaba, va confirm cu toata sinceritatea, vedeti cum sunt trecuti oamenii in somaj si in fara plata… si voi, Consiliul Local, reprezentantii nostri, ce faceti?

  • Daca institutiile de control si-au facut treaba, sunt de acord, numai ca noi nu am primit inca, RAPORTUL SI MASURILE. Asteptam sa le primim si in secunda doi trecem la actiune. Intrebarea este: Actualii responsabili de ce nu ne-au pus pe masa Raportul ? Astfel pana vin si masurile sa putem studia si sa fim in cunostiinta de cauza ?
   Va raspund tot eu: pentru ca intotdeuna cand au fost de dezbatut probleme sensibile, ne-au inmanat documentatiile cu o zi sau doua inainte de sedinta, pentru a nu avea suficient timp de documentare, desi am atras mereu atentia asupra acestui aspect. Dar este mai usor dupa aceea sa fie aruncata pisica moarta in curtea consiliului local. Consilierii nu au votat, consilierii nu se implica… etc.
   Uite ca exista si consileiri care vor sa se implice. Dar cum putem face asta daca nu avem la dispozitie documente importante care evidentiaza anumite date ? Cum putem sa ne implicam daca nu primim raspuns, cel putin eu, la adresele prin care solicit anumite documente, pentru ca ulterior sa vin cu initiative de proiecte de hotarari ? Nu cred ca este cazul sa va precize ce spune legea in aceste situatii.

   • Pai nu apelati la primar sau la interpusi, mergeti direct la societate, cereti documentatia administratorului sau conducerii. Sunt obligati prin lege sa v-o prezinte, in calitate de unic asociat. Aveti puterea de a trece peste cuvantul si al lui si al primarului. Veti vedea concret pe ce bat eu moneda. Stima!

   • Normal ca nu am apelat la primar. Asta ar insemna o acceptare din partea mea a situatiei. Eu am solicitat verbal dar si in scris prin adresa nr. 457/25.02.2013, o serie de documente care sa clarifice aceste aspecte, printre care si RAPORTUL CURTII DE CONTURI. Dar asa cum spuneam, nimeni nu mai vrea sa respecte legea si sa raspunda solicitarii unui consilier local. Mai am rabdare, mai revin cu alta adresa. Termenul legal pentru un consilier local este de 10 zile. Acestea au trecut asa cum au trecut luni de zile de la alte adrese la primarie. Asta este transparenta de care primarul Constantinescu se tot bate cu pumnul in piept. Dar eu voi demonstra ca nu ma joc ! Mai am rabdare, mai revin cu alte adrese la adrese, pana cand am sa merg in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoresca in acest sens. Nu se mai poate altfel ! Ce vreti mai mult decat aceste exemple clare. Cum sa lucreze un consilier local ? Cine se cred cei care ajung in aceste scaune ? De ce mint oamenii ? De ce sunt duplicitari ? M-am saturat de aceasta grandomanie. Este timpul dupa 23 de ani sa nu ne mai furam caciula unul altuia. Altfel ramanem in aceiasi mocirla si ne amagim cu promisiunile desarte ale unora. Acesta este si un apel la cei care vor sa se implice, la cei care se simt mintiti, pradati de taxe si impozite care ulterior sunt cheltuite anapoda, sa formam front comun in vederea sanctionarii acestor acte. Cat sa ne mai multumim cu maruntisuri ? Cat sa mai acceptam oameni in functii de conducere, care nu respecta legea, care nu respecta niste Hotarari in plan local. Si daca vreti va dau exemple. Eu unul nu mai vreau !

 7. Din punctul asta de vedere, teoretic cel putin, nu pot ajuta cu nimic. Pot in schimb, cu toata raspunderea, sa va sustin in perseverenta dvs. Incercarea moarte n-are, nu? Poate data viitoare cine stie, o sa le obtineti 🙂 Stima!

 8. Dar cine este acest Gavrila ? Pana sa ajunga consilier local ce a lucrat, unde, ce studii are si ce functie indeplineste la Calimanesti Serv ? Si totusi, cu scuzele de rigoare, cine sunt babuinii ca eu nu prea am inteles ? Iar Sclipcea nu este cumva cel care era instructor auto ? Daca da, Baiat bun, ce i-o fi venit sa se bage in rahatul astora ? Vad ca se tot discuta pe marginea unui raport, ar fi interesant sa il vedem si noi. Daca sunteti in posesia lui poate il postati aici domnule Stanculescu, asa cred ca ar fi normal, altfel riscam sa fim dezinformati.

  • 1. GAVRILA MARIUS – Actualmente Consilier Local si Director la S.C. Calimanesti Serv S.R.L., prin grija actualului primar care se vaita ca vechiul a facut angajari masive de necalificati. Dar el aduce necalificati in functii de conducere! Acest lucru, chiar daca din punct de vedere juridic pare a fi legal, cel putin din punct de vedere moral, nu este in regula, sa fii si consilier local si Director la o societate a Consiliului Local. Dar in Romania si mai ales in Calimanesti, orice e posibil! Cat despre studii, nu stiu ce pregatire are. Stiu ca ar mai fi lucrat pe la gardieni sau asa ceva!
   2. BABUINII – Asa sunt porecliti, catalogati angajatii societatii de catre cei doi conducatori. Dar mai folosesc si alte invective pe care chiar nu vreau sa le mai folosesc. Acesta l-am folosit deoarece este cel mai de bun simt !!!!! … „babuinilor treceti la treaba ca va ia mama…” acestea au fost cuvintele unor angajati, pe care mi le-au spus cu lacrimi in ochi!
   3. SCLIPCEA VALENTIN – Actualul administrator al acestei societati, montat acolo tot prin grija actualului primar, chiar daca nu are pregatirea profesionala pentru a conduce o astfel de societate. Dar ce mai conteaza ? Important este sa-si deconteze primarul obligatiile din campania electorala ! Chiar daca cei care sufera sunt angajatii acestei societati si orasul in general. Inainte de a ajunge aici, da, a lucrat ca instructor la scoala de soferi.
   4. RAPORTUL CURTII DE CONTURI – Nu stiu din ce motive nu ne-a fost inmanat, pentru ca el exista. Eu am facut o adresa catre societate prin care am solicitat acest RAPORT, insotit de o alta serie de documente lamuritoare. Termenul legal prin care trebuiau sa-mi raspunda a expirat si nu am primit nimic. Am sa revin cu adresa la adresa, ca deh… traim in Romania, poate, poate imi vor inmana cele solicitate. Va promit ca imediat ce voi fi in posesia lui, il voi posta pe acest blog, spre informarea tuturor.
   In continuare va stau la dispozitie cu orice informatie pe care sunt in masura sa o dau in legatura cu aceste aspecte locale. Cu stima,

 9. Nu va suparati nu prea am inteles mare lucru, treburile cu mocheta, vinurile, excursiile in Grecia, etc de unde sunt luate ? Sunt in acest raport al curtii de conturi ? Daca, da cum de sunt discutate fara sa aveti raportul ? Sau se discuta pe vorbe auzite ? Cat despre babuini eu personal cred ca acest Gavrila mai bine s-ar uita in oglinda ca sa vada si el unul adevarat, ca altfel sigur nu stie ce sunt. Bai si ce cearta pe banii nostri, pleca Amuzan cu haita de lupi grasi si frumosi dupa 8 ani de mandat si venira altii flamazi si slabi ca ogarii. Ce soarta are si orasul nostru. Nu se gaseste un om cinstit sa-l conduca fara interese de grup sau financiare.

  • Puteti solicita mai multe informatii celor in masura sa va dea. Toate acestea nu ar trebui sa se intample si aceste discutii nu ar fi trebuit sa aiba loc. Cred ca daca fiecare si-ar face treaba corect, ar fi in avantajul tuturor. Personal nu doresc decat ca in Orasul Calimanesti sa se schimbe ceva . Am sperat mereu insa …. ramanem cu speranta. Fara colaborare, dezbatere si implicare a tuturor alesilor locali, nu rezolvam mare lucru. Nu asi avea nimic de reprosat nimanui daca acestea ar exista. Si pe langa toate acestea, respect fata cetatenii orasului nostru.

 10. Pai cine sunt cei in masura ? Dumneavoastra nu sunteti unul dintre ei, doar sunteti consilier local si ne reprezentati ? Asta inseamna ca nu exista niciun document scris pentru toate afirmatiile din articolul dumneavoastra si din comentariile inregistrate la acest articol ? Daca este adevarat ce v-au spus muncitorii de la sera de ce nu sesizati oficial pentru a se lua masuri ? Acest Gavrila daca este consilier local are statut special sau doar e omul puterii si se reia dictonul ”ciocul mic, acum suntem noi la putere” ? Poate ne spuneti si noua functia pe care o ocupa la acest Serv sau cum ii mai spune. Respect este un cuvant frumos si o atitudine ce ar trebui sa ne caracterizeze, dar cred ca la Calimanesti s-a pierdut demult, cetatenii nu se mai respecta intre ei pentru ca nu mai au demult modele pe care sa le urmeze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s