IN ATENTIA PRIMARULUI CONSTANTINESCU !

La rugamintea primarului orasului Calimanesti Florinel Constantinescu, am postat aceste inregistrari pentru asi recunoaste declaratiile publice facute chiar in fata camerelor de televiziune, cu privire la transparenta pe care o asigura cetatenilor orasului dar si unui consilier local. Asta pentru ca atat eu in calitate de consilier local, nu primesc raspuns la toate adresele pe care le inregistrez la primaria Calimanesti, dar si foarte multi cetateni sunt nemultumiti de acest lucru. Chiar daca exista legi care reglementeaza clar aceasta obligatie a executivului, actualul primar sfideaza aceste prevederi legale si chiar si pe unii cetateni ai orasului care nu au fost adeptii acestuia.

Cat despre comportamentul sau fata de alti „supusi”, despre rangul inalt pe care il are am sa revin in curand cu an alt material.

Pe curand !

2 gânduri despre „IN ATENTIA PRIMARULUI CONSTANTINESCU !

 1. Va felicit pt tot efortul de a oferii cetatenilor cat mai multe informatii si sugestii despre actitatea consiliului! Am si eu o intrebare :pentrua intra in legalitate cu o anexa casa Daca exista o cale mai ,,econoama” ca sa zic asa,dar legala in afara de a solicita certificat urbanism ? Precizez ca este vorba de o anexa de 6 mp atasata de casa Va multumesc anticipat

  • Buna ziua,

   Pentru orice modificare a unui imobil, va trebuie autorizatie de construire. Indiferent daca construiti sau daramati. Se considera ca in vreun fel se poate modifica structura cladirii. Stiu ca pare stupid, dar asa cere legea.

   Conform Legii 50/1991 …autorizatia de construire se obtine pentru lucrarile de construire……………….((4) Prin exceptare de la prevederile alin. „(2) se pot emite autorizatii de construire si fără documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism aprobate, pentru:

   a) lucrări de modificare, de reparare, de protejare, de restaurare si de conservare a clădirilor de orice fel, cu conditia mentinerii aceleiasi functiuni, a suprafetei construite.”
   Ori in cazul in care adaugati o camaruta sau orice anexa, suprafata se modifica.
   In cazul unei „reclamatii „pentru modificari sau adaugiri de anexe , veti fi usor gasita si sanctionata tot conform aceleiasi legi art 26,lit a) vezi si art27, alin.(2):valoarea sanctiunii este de la 1000-100.000 lei. Este alegerea dvs ! Depinde si de vecinii pe care ii aveti ! Recomandarea mea este sa indepliniti procedurile legale, in acest fel evitati orice neplacere dar mai mult decat atat, daca veti avea nevoie sa actualizati datele imobilului in cartea funciara, nu veti putea, datorita acestor modificari neautorizate. Piedici veti mai avea si daca veti vrea sa vindeti, donati sau ipotecati imobilul respectiv.
   Ramane la aprecierea dvs.

   O zi buna !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s